سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اندیشه ی ناب 

... بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ، أل ... .  

سلام علیکم ، شبت ، شب بیست و دوم بهمن هزار سیصد و نود چهار هجری شمسی ، نیمه شبت بخیر . 

پیشگفتار

بحث "اندیشه ی بالا" رو که نیمه تمام گذاشتم ، برا این مطرح کردم که دیده ، یا بگو (1) شنیده بودم که اون برا :"اندیشه ی ناب" ی بکار برده شده که این "اندیشه ی ناب" دقت و ظرافتش بیشتر از آن :"مکتوب" (2) ی که بحثش نیمه تمام ماند نباشه ، کمتر نیست . 

جا داره که یادی بکنم از متفکر شهید استاد علی شریعتی ، که جای ایشونم خالی بود در چنین شبهایی و صبح پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، که در بحبوحه انقلاب خبر فوتشون بی تاثیر نبود در گرایش به آثار ارزشمند ایشون ، جای ایشونم خالی .

یادت میاد وقتی رییس آموزش و پرورش اونجا رو با گلوله زدن و اولم و بلکه فقطم اومدن سراغ من ، کتابای ایشون مثل کتابای متفکر شهید استاد مرتضی مطهری نیگر نداشتم و خانم صابخونه داشت تو تنور نان می پخت ؟

آخه بحث بحث "اندیشه ی ناب"ه و یادم اومد که در یکی از آثار (5) اون استاد شهید متفکرم علی رقم مثلا :"سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران" م و حتی :"دیده بان" (7) شم دیده ام که از :"خالص" ، "ناب" و مثلا "طلا" ی با عیار "صد در صد" م اومده بود .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(1)    مگر اینکه گفته بشه در : "سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران" گفتنم مکتوب یا نوشته شده نیست ، که پیگیر پرسشی که در بحث پیش از این ، یعنی بحثی که تحت عنوان :"اندیشه ی بالا" مطرح و نیمه تمام ، نه اینکه گفته بشه مثلا "ناتمام" ماند ، باشیم و اگه بازم بخواد : به (آن) برمی گردیم .

(2)    در "قرآن مکتوب" بحث نیمه تمام بحث از "اندیشه " ای که در هر " قرآن مکتوب" ی (3) مکتوب یا نوشته شده هست .

(3)   حتی در آنهم که در آن بحث نیمه تمامم ناگفته نماد

(4)   ناگفته نمونه که کتاب یا نوشته ای که نه تنها بعنوان  "قرآن" یا :"تفسیر" مثلا قرآن یا قرآن کریم و یا قرآن ... ، بلکه شاید بعنوان :"کتاب الله " یا نوشته ی خدا هم "مکتوب " یا نوشته شده باشد ، که مثلا آیه ی هفتم نخستین سوره در آن چنین باشد : ... (الفاتحة/6)غَیرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیهِمْ وَلَا الضَّالِّینَ(الفاتحة/7) ، چراکه همونطور که گفتم سوره حمد یا "الفاتحة" هفت آیه هست ، برای همین به آن سوره :"سَبْعًا مِنَ الْمَثَانِی" هم گفته می شود ، و این عنوانش در سوره ی حجر در آیه ی :"وَلَقَدْ آتَینَاکَ سَبْعًا مِنَ الْمَثَانِی وَالْقُرْآنَ الْعَظِیمَ" بقول استاد متفکر شهید :"مکتوب" یا نوشته شده است و استاد شهید متفکرم در تفسیر نخستین آیه آیا نخستین آیه ی :"مکتوب" رو تفسیر کنن ؟ یا یه بسم اللهی بگن و برن سراغ دومین آیه ی "مکتوب ؟ " .

(5)   البته در کدام اثر و تعبیر دقیقش یادم نمیاد ، الانم در پی جستجوش نیستم که با استفاده از موتور جستجویی یافته و اینجا بیارم ، به همین که در(6) مکتوب یا نوشته شده ای که ازش یادش می کنم بسنده می کنم .

(6)   فکر می کنم ، در اینجا هم ، در مباحث پیشین گفتم که در یعنی روی ، نه توی چیزی که هیچ چیزی پیدا نمیشه که در اون ، نه رو اون ، مکتوب یا نوشته شده ای نباشه ، که بحث خود را دارد و همینقدر بگم که حواسمون به اون باشه که مکتوب یا نوشته ی نه تنها دلخواه ، بلکه عاقلانه ی ماهم روی اون پس از مکتوب یا نوشته شده ی تو اون یا در اون به معنی توی اونه ، حالا اینم بمونه که حتی مکتوب یا نوشته شده ی عاقلانه هم گفتم عاقلانه ی اونه ! چه رسه به دلخواهش و :"سمت خدا" ی بیرونیش ! بقول مثلا :"سمت خدا" مکتوب یا نوشته شده در ! سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران .

(7)   برنامه ی :"ثریّا" ی شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران . 


خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :2342
بازدید دیروز :76
کل بازدید : 1340880
کل یاداشته ها : 1761


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ